Uygun Parça
Uygun Parça
SEÇİMİNİZ
Küçük Ev Aletleri
Çorba Makineleri

Çorba Makineleri Yedek Parçaları


Çorba Makinesi

 Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi çorbalarımızı yapabileceğimiz hayatımızı kolaylaştıran bir cihazdır. Çorba makinesi ile çorba yaparken sürekli çorbanızı karıştırmak başında beklemek gibi dertleriniz asla olmayacaktır. Yoğun iş temposunda kendine bile zaman ayıramayan kadınların işine yarayacak mutfaktaki yardımcılarından biridir. Özellikle yemek yapmayı bilmeyenler, öğrenciler, tek yaşayanlar bu makineye ihtiyaç duyacaklardır. Canınızın istediği çorbayı çok kısa bir süre içinde yapıp içmek size hem zamandan kazandıracak hem de kendinize vakit ayırmanızı sağlayacaktır. Malzemelerini ve suyunu koyarak gerisini makineye bırakıyorsunuz. Bir tuş ile çorbanız hazır. Hızı mükemmel. Siz akşam yemeği için salatanızı hazırlarken çorbanız da olmak üzere. Canınızın istediği her çorbayı artık çok kolay yapabileceksiniz. Tarifi zor ve yapılışı bir o kadar zahmetli olan çorbaları bırakın artık mutfağınızdaki çorba ustanız yapsın , size de afiyetle yemek kalsın. Çorba yapma makineleri ev tipi ve endüstriyel olarak ikiye ayrılır. Ev tipi olanların haznesi çok büyük değildir. Çekirdek aileler için idealdir. Kalabalık aileler için haznesindeki çorba yetmeyecektir. İşlemi birden fazla olarak yapmanız gerekebilir.Çorba yapma makinesinde sadece çorba yapılır mantığına inanmayın sakın. Puding, komposto, smoothie gibi aklınıza gelecek farklı yiyecek ve içecekleri de bu makinede kolayca yapabilir ve sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Çorba Makinesi Fiyatları

Günümüzde birçok markanın çorba makinesini bulmanız mümkün. Teknoloji ilerledikçe ürün yelpazesi de genişlemektedir. Yeni makinelerle birlikte ürünlerin dış tasarımları da değişmektedir. Bu tasarımlar cihazın fiyatını etkilemektedir. Bir çorba yapma makinesi alacaksanız bakmanız gereken en önemli şey özellikleridir. Kullanılan malzemesi, teknik özellikleri ve dış tasarımı fiyatını belirleyen en önemli özellikleridir. 

Çorba Makinesi Nasıl Kullanılır ve Yedek Parçaları Hakkında

 Çorba makinesi kesinlikle boş olarak çalıştırılmamalıdır. Sürahisi su ile dolduğunda makine ağırlaşır ısınır bu sebeple iki elinizle ve eldiven takarak tabanına yerleştiniz. Makinenin mandalına basarak kapağının açılmasını sağlayınız, kapağı açıldığında içindeki sıcak su buhara sebep olacak ve buhar doğrudan yüzünüze gelecektir. Kapağı açarken yüzünüzü biraz geride tutmanızı öneririz. Ölçüm kapağını çıkartırken cihazda bulunan open yazılı kapağı üzerinde belirtildiği yöne doğru çevirip çıkartın. Makineden çıkarttığınız ölçü kabını kullanarak açtığınız kapaktan malzemelerinizi ilave ediniz. Cihazın üzerinde açma, kapama, hızlandırma tuşları yer alır. Çorbanızı yaparken malzemeleri ekledikten sonra hızlandırma tuşunu kullanırken kademeli olarak hızını arttırmanız gerekir. Hızını bir anda yükseltirseniz makinenin motoru hızlı ısınır ve arızalanmasına sebep olur. Makine çalışır durumda iken bir zorlanma olur ve makineyi durdurmak zorunda hissederseniz stop tuşuna basıp cihazı durdurabilirsiniz. Bazı cihazlarda otomatik kapanma özelliği vardır. Zamanını ayarladığınız zaman çorbanızı yaptıktan sonra otomatik olarak kapanır. Bu özellik ile saate sürekli bakmanıza veya cihazın kaç dakikası kaldığını takip etmenize gerek kalmayacak. Endüstriyel çorba yapma makinelerinde kullanılan kazanlar çeliktir. Kazanları daha geniştir ve bazı makinelerde iki kazan bulunur.  Bu cihazlarda iki ayrı çorba da yapılabilir. Her makinenin kazan hacmi farklıdır. Ev tipi olan makinelerde 1.5 – 2 litre olarak değişirken endüstriyel makinelerde 5 – 15 litre arası değişiklik gösterir.

 Çorba makinelerinin arızalanması sonucunda kullanım ömrü tamamlanmış olmamaktadır. Arızalı parça tespit edildikten sonra yedek parça biçiminde tedarik edip edemeyeceğinizi araştırmanızı öneririz. Örneğin içerisindeki hazneyi, bazı modellerinde yer alan bıçağı, tutma sapları, su hazneleri, ısıtıcıları ve kapakları değiştirilebilen parçalarıdır. Siz de bu ve benzeri parçalar için sorun yaşıyorsanız değiştirerek ilk günkü verimine yeniden ulaşabilirsiniz.

 

Çorba Makinesi Nasıl Temizlenir?

Çorbanızı yaptınız ve işleminiz bitti ise makinenizi kapatıp fişini çekiniz ve soğumasını bekleyiniz. Makinenin herhangi bir parçasını bulaşık makinesine atmanızı önermiyoruz. Sürahisini ve tabanını kesinlikle suya sokmamanız gerekiyor. Bu cihazın bozulmasına sebep olacaktır. Nemli bir bezle silip temizleyebilirsiniz. İhtiyaç duyarsanız nemli bezinize küçük bir parça temizleme sıvısı koyup işleminize devam edebilirsiniz. Haznesindeki bıçaklar çok keskin olacağından dokunmanızı tavsiye etmiyoruz. Bir fırça yardımı ile temizleyebilirsiniz. Makinenizi temizledikten sonra suyunun tamamen süzülmesini bekleyip kaldırınız. Kalan su cihazda bakteriye sebep olabilir. Buda sağlığımızı olumsuz etkiler. Makinenizi her kullanımdan sonra mutlaka temizleyip kaldırınız.

 

İLETİŞİM
footer logo

Çınarköy mah, Ulucak Kemalpaşa cad. no:38 Kemalpaşa İZMİR
0850 255 17 46


Uygunparça © 2024

visa master bank